Posada Liburnijskih voda kao ispomoć u sanaciji šteta od nevremena u ponedjeljak odlazi u zadarsko područje

Napisao/la Super User. Posted in Ostale zanimljivosti

Nakon što je nedavno snažno nevrijeme pogodilo Zadar i šire područje grada, gradonačelnik Zadra Branko Dukić i direktor TD Odvodnja d.o.o. Zadar Grgo Peronja obratili su se Liburnijskim vodama i zatražili pomoć u rješavanju dramatičnih posljedica koje je nevrijeme ostavilo iza sebe.

Direktor Liburnijskih voda d.o.o.  Ervino Mrak potvrdio je da će liburnijska tvrtka kojoj je na čelu pomoći pri sanaciji nastalih šteta.

Ekipa Liburnijskih voda sudjelovat će  konkretno u ispomoći  pražnjenja septičkih jama na području Zadra i okolnih naselja, gdje je potrebno isprazniti oko 2400 komada septičkih jama.

Od ponedjeljka  18. rujna 2017. godine Liburnijske vode šalju na područje Grada Zadra jedan kamion, specijalno vozilo za pražnjenje   septičkih jama  i čišćenje   tzv.  canal –jet, s jednom posadom, koju čine vozač  i radnik. Ekipa će biti na terenu 14 dana, raditi svaki dan, što znači i tijekom vikenda, po 12h dnevno, kako bi pomogla što bržoj sanaciji stanja u poplavama pogođenom dalmatinskom području. Direktor Mrak potvrdio je i da troškove  smještaja i boravka radnika, kao i potrošnje goriva  za  specijalno vozilo  podmiruje Grad Zadar odnosno njihova komunalna tvrtka.